Psychologická poradna online

VZTAHY

anonym (21. 07. 2014)

Dobrý den,mám problémy co sem týče rodinných vztahů.Po dětství které mi nese psychické následky celý život, kdy mě rodiče odtrkovaly, kdy dávaly přednost mým dvou sestrám a pak řešení vážných rodiných problému se ted na kraji dopělosti potýkám s nezajmem s mými rodiči.nezajímá je co dělám a když jim řeknu co mě trápí, mávnou rukou a řeknou že oni měly těžší život a tak jim nic neříkám.navíc vztah s oběmi mými sestrami taky nefunguje. Bohužel nefunguje vztah ani s rodinou mého manžela..Tchán mě doslova nemá rád i kdyý se snažím dělat vše co jim na očích vydí a jeho matka je svým manželem velmi ovlovněna.Švagrová mě taky nemusí a radší s námi přerušila styky..Kamarádky a kamarády nemám.Po tom co mi v 15 letech umřela kamarádka, jsem nikoho dobrého nenašla..Tak si někdy říkám jestli nejsem divná já.tohle přece není normální nerozumět si s nikým nE??DĚKUJI ZA OPOVED..

RE: VZTAHY

Mgr. Miroslava Pešlová (07. 09. 2014)

Dobrý den,



děkuji za dotaz, zároveň se omlouvám za opožděné reagování. Byla jsem dlouhodobě mimo online poradnu.



Jistě jste zažila a zažíváte mnohé těžké chvíle. Píšete, že zažíváte pocity, že si s nikým nerozumíte. Naznačujete, jaké to pro Vás bylo těžké v období dětství a jak se Vaše pocity, že často zažíváte neporozumění s blízkými, projevují v současné době. Zároveň při přemýšlení o svém životě a vztazích si dáváte otázky, jak tomu porozumět.



Právě pro porozumění souvislostem, kterou vedou k zažívání zklamání, zažívání neporozumění v sociálních vztazích, k zažívání pocitů osamělosti, k uvědomění si svých potřeb, přání a možností, by bylo vhodné zvážit možnost terapie. Terapeut doprovází klienta náročnou životní situací, terapie podporuje nacházení svých zdojů, hledá způsob sebeprojevení klienta, způsob seberealizace klienta, podporuje vytváření a nalézání uspokojivějšího způsobu života.



Na Vaší cestě Vám přeji jen dobré.



Klinický psycholog Mgr. Miroslava Pešlová
Oldřichova 49
128 00 Praha 2

Tel.: +420 603 420 799
E-mail: mirkapesl@seznam.cz
 
Miroslava Pešlová - ZnamyLekar.cz
O MNĚ | SLUŽBY | CENÍK | PORADNA | ČASTÉ DOTAZY | BLOG | KONTAKT
Mapa stránek | © 2013 Vytvořilo 4WORKS Solutions s.r.o.